Frantzén restaurang

Vi kan PR för advokater och BRF

Frantzén restaurang

Frantzén är en restaurang i Stockholm som grundades av den svenska kocken Björn Frantzén år 2008. Restaurangen har idag tre stjärnor i Michelinguiden och är rankad som en av världens bästa restauranger. Frantzéns matfilosofi är baserad på svenska råvaror som odlas och produceras på hållbart sätt. Restaurangen använder också japanska tekniker för att tillaga maten, och resultatet är en unik matupplevelse som har blivit känd över hela världen. Restaurangen har en intim och avslappnad atmosfär med bara 23 sittplatser, och maten serveras på en gemensam bordsskiva som löper längs med köket. Restaurangen har även en avsmakningsmeny där man serveras en rad olika rätter som är noga utvalda och tillagade för att skapa en helhetsupplevelse. Frantzén är en av de mest eftertraktade restaurangerna i Stockholm och bokningar görs ofta flera månader i förväg.

Björn Frantzén

Björn Frantzén är grundaren och kocken bakom Frantzén restaurangen i Stockholm. Han föddes år 1977 i Jämtland, Sverige och utbildade sig till kock på restaurangskolan i Östersund. Efter examen började han arbeta på restauranger runt om i Europa och fick erfarenhet från några av de mest prestigefyllda restaurangerna i världen, som El Bulli i Spanien och L’Astrance i Frankrike. År 2008 öppnade Björn Frantzén sin egen restaurang i Stockholm, Frantzén, som snabbt blev känd för sin innovativa matfilosofi och unika smakkombinationer. Restaurangen har sedan dess vunnit flera utmärkelser och har tre stjärnor i Michelinguiden. Björn Frantzén har också varit involverad i andra projekt, som att öppna en bar och en food hall i Stockholm. Han har även gett ut flera kokböcker och har medverkat i olika TV-program om matlagning. Björn Frantzén är en av Sveriges mest kända och hyllade kockar och har haft stor betydelse för den svenska gastronomin.

Utbud

Frantzén är en exklusiv restaurang med en avsmakningsmeny som består av en rad olika rätter, vilka är noga utvalda och tillagade för att skapa en helhetsupplevelse. Menyn består av både vegetariska och icke-vegetariska alternativ. Restaurangen erbjuder också en rad olika drycker, som vin, champagne och sake, som passar till maten. Vinmenyn är särskilt noggrant utvald för att passa till maten och består av många ovanliga och spännande val. Utöver huvudmenyn kan gästerna också välja tillägg, såsom ost, kaviar eller tryffel, för att ytterligare förhöja sin matupplevelse. Restaurangen har en intim och avslappnad atmosfär med bara 23 sittplatser, och maten serveras på en gemensam bordsskiva som löper längs med köket. Personalen är mycket kunnig och ger gärna förklaringar om de olika rätterna och dryckerna. Frantzén är en restaurang för en speciell upplevelse och prisnivån är hög. Bokningar görs ofta flera månader i förväg och det rekommenderas att man bokar i god tid för att säkra en plats.

Läge

Frantzén restaurang ligger i Gamla stan i Stockholm, på Klara Norra Kyrkogata 26. Restaurangen ligger i en historisk byggnad som tidigare var ett bryggeri, och interiören är elegant och modern med tydliga historiska inslag. Frantzén är belägen i hjärtat av Stockholm och är lätt att nå med kollektivtrafik eller taxi. Det är också möjligt att gå dit från centrala Stockholm, då restaurangen ligger på gångavstånd från många av stadens främsta sevärdheter och shoppingområden. Eftersom Frantzén är en mycket populär restaurang och oftast kräver förbokning, är det viktigt att man bokar bord i god tid för att kunna uppleva den unika matupplevelsen som Frantzén erbjuder.