WPP reklambyrå

Vi kan PR för advokater och BRF

WPP reklambyrå

WPP (Wire and Plastic Products) är en brittisk reklambyråkoncern som grundades 1971 av Martin Sorrell. Idag är WPP världens största reklambyråkoncern, med över 100 000 anställda i mer än 100 länder. WPP erbjuder en mängd olika tjänster inom reklam och marknadsföring, inklusive marknadsundersökning, strategisk planering, kreativ utveckling, medieplanering och köp, public relations, branding, digital marknadsföring och teknologilösningar. WPP äger också flera av de mest välkända reklambyråerna i världen, som J. Walter Thompson, Ogilvy & Mather, Young & Rubicam, Grey och GroupM. WPP har arbetat med en rad stora globala varumärken, inklusive Coca-Cola, Ford, IBM, Microsoft och Unilever. WPP har vunnit flera priser för sin kreativa kampanjer och har rankats som en av världens mest innovativa företag av Forbes.

Uppgifter

WPP är en global reklambyråkoncern som erbjuder en mängd olika tjänster inom reklam och marknadsföring. WPP hjälper sina kunder att skapa och implementera strategier för att öka varumärkesmedvetenhet, sälja produkter och tjänster, och nå ut till nya målgrupper. WPP:s tjänster omfattar marknadsundersökning, strategisk planering, kreativ utveckling, medieplanering och köp, public relations, branding, digital marknadsföring och teknologilösningar. WPP:s team av experter arbetar tätt tillsammans för att utveckla och genomföra kundanpassade kampanjer som skapar engagemang och ökar försäljningen. WPP äger flera av de mest välkända reklambyråerna i världen, som J. Walter Thompson, Ogilvy & Mather, Young & Rubicam, Grey och GroupM, och har arbetat med en rad stora globala varumärken, inklusive Coca-Cola, Ford, IBM, Microsoft och Unilever. Utöver reklam och marknadsföring har WPP också en stark närvaro inom public affairs, investerarrelationer och analytiska tjänster. WPP har som mål att vara en komplett lösning för alla kundernas reklam- och marknadsföringsbehov.

Public affairs

WPP erbjuder också tjänster inom public affairs, som innebär att hjälpa kunder att påverka politiska beslut eller att bygga och hantera relationer med beslutsfattare och regeringar. Public affairs kan omfatta allt från att försöka påverka beslut i samband med lagstiftning och regleringar till att påverka opinionen om viktiga frågor. WPP:s public affairs-team arbetar med kunder inom en rad olika sektorer, inklusive finansiella tjänster, hälso- och sjukvård, energi och miljö, teknologi och transport. Tjänsterna inkluderar bland annat opinionsbildning, policyanalys, strategisk rådgivning och medierelationer. WPP:s public affairs-team består av erfarna rådgivare och specialister inom politik, kommunikation och lagstiftning. De arbetar med kunder för att utveckla skräddarsydda strategier och kampanjer som hjälper till att påverka politiska beslut och att bygga relationer med beslutsfattare på nationell och internationell nivå. WPP:s public affairs-tjänster kompletterar deras andra erbjudanden inom reklam och marknadsföring och ger kunderna en komplett lösning för att hantera sina kommunikationsbehov och för att påverka sin omgivning på olika sätt.

Investerarrelationer

WPP erbjuder också tjänster inom investerarrelationer, som handlar om att hjälpa företag att bygga och hantera relationer med investerare, finansanalytiker och finansmarknaden i stort. Investerares uppfattning om företaget kan påverka företagets finansiering, värdering och aktiekurs, vilket gör investerarrelationer till en viktig del av företagskommunikationen. WPP:s investerarrelationsteam arbetar med företag från en mängd olika sektorer och branscher. Tjänsterna inkluderar bland annat strategisk rådgivning, utveckling av kommunikationsmaterial, organisation av evenemang och möten med investerare, finansanalytiker och media samt övervakning och rapportering av investerarrelationer. WPP:s investerarrelationsteam består av erfarna rådgivare och specialister inom finans, kommunikation och marknadsföring. De arbetar med kunder för att utveckla skräddarsydda strategier och kampanjer som hjälper företag att nå ut till investerare, öka förståelsen för företagets verksamhet och värdeskapande, och därigenom främja en positiv utveckling av företagets aktiekurs. WPP:s investerarrelationstjänster är en viktig del av deras bredare erbjudande inom reklam och marknadsföring, och hjälper företag att integrera investerarrelationer i en övergripande kommunikationsstrategi.